Elérhetőség
Farkasdi Edina
Budapest
tel.:06/30-231-9945
fedina69@freestart.hu
Helyszínek
City Squash&Fitness Club
1022. Bp. Marczibányi tér 13.
Tel.: 06-1/336-0408
Nyitvatartás: H-P:07-22
Sz-V: 08-20
Tököli Fitness Terem
Tököl, Kisfaludy út 12.
Tel.: 06-30/322-48-23
Nyitvatartás: H-P: 08-21.30
Sz: 09-18, V: 09-18
Egyéni helyszín lehetőségek
Referenciák
- Ajánlás a sajtóban
- 2014: Házipatika honlap szakértője
- Legyen-egyen egyensúlyban! című könyv társszerzője: "A rendszeres testmozgás szerepe a testtömeg csökkentésében" című fejezet írója
- Nestlé honlapjának szakértője
- Házipatika honlap szakértője
- Napfény Idősek Otthona diétás étrendjeinek tervezése, energia,- és tápanyagtartalom számítás
- Cívis Grand Hotel Aranybika felkérésére Wellness étlap kialakítása
- Cívis Hotel Délibáb Fogyó-Kúra Napok étrendjének tervezése
- Champs Sport Pub étterem étlapjának energia,- és tápanyagtartalom kalkulációja
- Dorottya Udvarban lévő Papaya Étterem 4 hétre szóló energiaszegény (600 Kcal) ebéd tervezése
372014 rendelet.docx
37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról
Étlapok, tápanyagszámítás
Az élelmiszerek vonatkozásában világszerte elvárás a tápérték adatok feltüntetése. Ez a tendencia egyre jobban elterjed a kész ételeket illetően is.
ÚJ: 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, amely Magyarországon előírja a tápérték adatok és allergének feltüntetésének szükségességét.
Amit kínálok:
- Ételek tápanyagtartalmának kiszámítása: a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet előírásai alapján kötelezően elkészítendő minden közétkeztetést biztosító intézmény által. A kalkuláció elvégzéséhez dietetikusi szakember szükséges. A munkavégzés nem igényel személyes egyeztetést, ezért az ország bármely részén lévő megrendelő részére el tudom végezni a kalkulációt. Az árakkal kapcsolatban kérem keressenek emailen vagy telefonon.
- Étlap elemzés: meglévő étlapon szereplő ételek tápanyagtartalmának számítása, véleményezés a kért szempontok alapján. Az ételek elkészítésének ill. az élelmiszerek kis mértékű változtatásával is nagy változás érhető el a kalória csökkentést és hasznos tápanyag növelést illetően.
- Étlap készítés: új ételek, meük tervezése az ügyfél elvárásai alapján. Például:
- kalóriaszegény ételek
- egészségmegörző ételek
Wellness hotelek és éttermek részére:
Az egészséges életmódot és táplálkozást középpontba helyező szolgáltatók részére elengedhetetlen a tudatosan, szakértő által kialakított ételkínálat. A szezonális igényekhez és lehetőségekhez igazítva olyan diétás- és egészségmegörző ételekből álló menüsorok állíthatók össze, amelyek amellett, hogy ízletesek, információkkal segítik a vendégek számára a választást.
Meglévő és bevált ételajánlatok esetében, az elkészítés technológiájának ill. a felhasznált élelmiszerek kis mértékű módosításával is nagy változás érhető el a kalória csökkentést és hasznos tápanyag növelést illetően.
Közétkeztetők, házhozszállító cégek részére:
Minden étkezést biztosító szervezetnek,-de különösen azoknak, akik gyermekek, betegek vagy idősek étkeztetésével foglalkoznak-, rendelet szabályozza a napi biztosítandó tápanyagszükségletet. A megfelelő energia és tápanyag ellátás érdekében szükség van az étlap szakember általi összeállítására.
Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban forduljanak hozzám bizalommal.
Farkasdi Edina
Dietetikus, személyi edző
06-30/231-99-45
fedina69@freestart.hu